Je bekijkt nu Adoptieremedie

Adoptieremedie

Bij een adoptie ervaart een hond vaak veel onrust, onzekerheid en daardoor ook vaak angst. De Adoptieremedie is speciaal samengesteld met Bach Bloesem Remedies om je hond direct na de adoptie gerust te stellen en te helpen wennen aan alle recente veranderingen. 

"Na 2 dagen begon ze veel beter te eten. Ze is ook relaxter en lijkt wat meer haar plekje te hebben gevonden in het gezin."

De Adoptieremedie bevat natuurlijk de Bach Rescue Remedie (de kalmerende remedie die je gebruikt bij alle noodsituaties). Maar er zijn ook nog extra Bach Bloesem Remedies aan toegevoegd die angstige of gespannen dieren ondersteunen bij het wennen aan hun nieuwe omgeving en tevens ondersteunen bij het herstel van hun (mentale) weerstand.

Hoe werkt het?

Bach Bloesem Remedies werken op gemoedstoestanden/emoties. Als die sterk opkomen helpt de juiste bloesem deze weer meer in balans te brengen. Dat klinkt misschien wat vaag, maar om het concreet te maken gebruik ik graag de woorden van dokter Bach zelf: “Als ik honger heb eet ik, als ik bang ben gebruik ik Mimulus”. Mimulus helpt bij angst en is dus ook één van de remedies in de Vuurwerkremedie, die aan de Rescue is toegevoegd.
Lees meer over Bach Bloesem Remedies.

Is het veilig?

De Bach Bloesem Remedies zijn volstrekt veilig te gebruiken, zij kennen geen contra-indicaties. Zij zijn tevens veilig om te combineren met andere evt. medicatie. Bovendien maken zij een dier niet suf.

Wanneer start je met de Adoptieremedie?

Begin het liefste direct na je adoptie met de Adoptieremedie. De Rescue remedie is de basis van deze remedie. Die helpt je hond te kalmeren. Tevens zijn er remedies aan toegevoegd die je hond helpen bij de verwerking van ervaringen, gewenning op hun nieuwe stek en herstel van (mentale) weerstand.

Hoe geef je het?

Happydogz Adoptieremedie van Bach Bloesem RemediesJe geeft je dier 4x per dag 4 druppels van de Adoptieremedie op een klein stukje brood of op wat lekkers. Dat doe je het liefste als eerste van de dag, als laatste van de dag en 2x er tussenin.
Geef de druppels liever niet in een bak voer, want de opname ervan gaat het beste via de slijmvliezen van de mond.
De flesjes hebben een glazen pipetje om de druppels te doseren. Druppel uit veiligheidsoverwegingen niet met het glazen pipetje direct in de mond van je dier.

Bij normale dosering gaat een flesje (ruim) 3 weken mee. Omdat het op waterbasis is samengesteld, is het ook maar 3 weken houdbaar na aanmaken.
Let op: als het nodig is je kun de dosering van de Adoptieremedie tot 6x per dag opvoeren. 

En na die 3 weken?

Je kunt de Adoptieremedie nog een keer herhalen. Maar daarna is het beter om in een consult vast te stellen aan welke remedie of combinaties van remedies jouw hond op dat moment behoefte heeft. Dat doen we aan de hand van het bespreken van het gedrag van de hond en bij voorkeur ook door persoonlijke observatie.

Wat kost het?

Een flesje Adoptieremedie kost € 12,- (incl. BTW) 
Wanneer het opgestuurd moet worden zijn de verzendkosten € 10,- 
De inhoud is voldoende voor ruim 3 weken. Het flesje ca. 3 weken houdbaar na aanmaken.

Deel dit artikel