HappyDogz; dé hondenschool in 't Gooi voor speurtraining en inburgering van buitenlandse honden

Inburgering buitenlandse honden

Happydogz afbeelding buitenlandse hondenDe afgelopen jaren zie je een duidelijke verschuiving van kiezen voor een puppy bij de fokker naar het adopteren van een hondje dat een 2e kans nodig heeft. Geweldig, want als je naar asiels en opvangcentra in Europa kijkt, dan is duidelijk dat er te veel honden zijn. Vooral in het buitenland zijn de hondenopvangcentra soms propvol en de leefomstandigheden voor de dieren ver beneden onze maat. Dat is precies de reden dat er zoveel honden uit het buitenland naar Nederland komen. 

Waarom een speciale cursus voor buitenlandse honden?

HappyDogz afbeelding zwerfhondDie buitenlandse honden komen door hun andere achtergrond vaak met een rugzakje. Zij zijn soms helemaal niet gewend om in een huis te leven, met een gezin mee te draaien en in het drukke straatleven rustig met ons mee te lopen. Dat geldt ook voor de meeste puppies. Die zijn (vanwege entingen) minimaal 16 weken oud als ze in Nederland komen. Dan is de belangrijkste socialisatiefase gemist. Daarnaast komen zij soms ook uit generaties zwerf- of straathonden en zijn dan genetisch gezien een stuk meer verwilderd dan onze huishonden. De overgang naar een Nederlandse gezinssituatie en maatschappij kan dus enorm groot zijn. Juist bij deze honden is goede begeleiding van cruciaal belang om een fijne start te kunnen maken bij hun nieuwe baasjes. 

Je spreekt elkaars taal nog niet

adoptiehond SDe meeste hondenscholen hebben grote groepen en geven puppy- of vervolgcursussen. Zij moeten zich daarom richten op standaard oefeningen in hun cursussen. De geadopteerde buitenlandse honden hebben heel andere eerste behoeften om te kunnen ‘aarden’ op hun nieuwe stek. Zij moeten vertrouwen krijgen in de mensen van hun nieuwe gezin en in de wereld daarbuiten. En die menselijke gezinsleden vinden het belangrijk dat de honden vaardigheden krijgen om lekker in hun gezin mee te draaien en buiten veilig mee op pad kunnen. Maar hoe doe je dat als je elkaars ’taal’ nog niet spreekt?

Elkaar beter begrijpen

HappyDogz gaat 1-op-1 aan de slag met jou en je hond. Op locatie bij jou thuis en in je directe omgeving. Puur maatwerk, maar natuurlijk wel gebaseerd op ervaringen met andere honden met een vergelijkbare achtergrond. Het einddoel is dat jij en je hond elkaar beter begrijpen en je buitenlandse hond zich bij jou thuis gaat voelen. Indien nodig kan met een ervaren gedragstherapeut samengewerkt worden.

Door elkaar steeds beter te begrijpen kun je meer plezier aan elkaar beleven.

Inburgeringscursus 'Welkom thuis!'

hond in reisbenchDeze cursus voor buitenlandse honden is bedoeld voor hen die weten dat ze gaan adopteren en voor nét na de adoptie.
De cursus is opgebouwd uit 1 theorieles en 4 praktijklessen en wordt individueel gegeven. In de theorieles komen praktische zaken rondom het adopteren van een buitenlandse herplaatser aan de orde. Onderwerpen van deze les zijn o.a. zindelijkheid bij een oudere hond, hoe zorg je dat een hond zo snel mogelijk ’thuis’ is, veiligheid en ontsnappingsgevaar, stress signalen bij de hond, etc.
Tijdens de praktijklessen richten we ons met name op de band tussen hond en nieuwe eigenaar, het vertrouwen van de hond in de nieuwe eigenaar, het zelfvertrouwen van de hond, gewenning aan nieuwe dingen, alleen blijven etc. De opbouw en snelheid van deze lessen gaat niet volgens een vast schema, maar wordt afgestemd op de behoefte en mogelijkheden van de hond en nieuwe eigenaar.
Tussen de trainingen zit 1 à 2 weken tijd. Ga naar tarieven.

Hoezo in één school inburgering buitenlandse honden en speurtrainingen?

Om te beginnen heb ik iets met herplaatsers en de uitdagingen voor die honden. Maar ik ben ook een enorme fan van speuren. En laat speurtraining nou ontzettend geschikt zijn om te werken aan de band tussen hond en baas, voor het zelfvertrouwen van de hond en om de opgebouwde stress te verlagen. Het is dus ideaal voor de geadopteerde buitenlandse honden en hun baasjes!

Theorieles inburgeringscursus.

inburgeringscursus theorielesDe theorieles is een privéles en wordt online en interactief gegeven. De theorieles kan los geboekt worden.
In de theorieles:

  • Leer je beter begrijpen waarom je hond doet zoals hij doet na zijn adoptie.
  • Leer je hoe je je hond het beste kunt helpen met de gewenning en integratie in jouw leven.
  • Is er naast de vaste theorie ruime gelegenheid voor jouw vragen.
  • Krijg je praktische tips voor jouw situatie.

Meld je hier aan voor de intake van de inburgeringscursus