Je bekijkt nu Vuurwerkremedie

Vuurwerkremedie

De vuurwerkremedie is een samengestelde Bach Bloesem Remedie die een dier helpt rustiger te blijven en zich minder angstig te voelen tijdens de vaak beangstigende vuurwerkperiode. Idealiter start je half december met geven van deze remedie. Het flesje gaat nl. 3 weken mee, dus dan heb je genoeg tot en met 1e week januari. Daarna is het ergste vuurwerk meestal achter de rug.

"Ze zijn echt minder bang. Een enorme verbetering!"

De Vuurwerkremedie bevat natuurlijk de Bach Rescue Remedie (de kalmerende remedie die je gebruikt bij alle noodsituaties). Daaraan zijn extra Bach Bloesem Remedies toegevoegd die angstige of gespannen dieren gedurende de vuurwerkperiode goed ondersteunen.

Hoe werkt het?

Bach Bloesem Remedies werken op gemoedstoestanden/emoties. Als die sterk opkomen helpt de juiste bloesem deze weer meer in balans te brengen. Dat klinkt misschien wat vaag, maar om het concreet te maken gebruik ik graag de woorden van dokter Bach zelf: “Als ik honger heb eet ik, als ik bang ben gebruik ik Mimulus”. Mimulus helpt bij angst en is dus ook één van de remedies in de Vuurwerkremedie, die aan de Rescue is toegevoegd.
Lees meer over Bach Bloesem Remedies.

Is het veilig?

De Bach Bloesem Remedies zijn volstrekt veilig te gebruiken, zij kennen geen contra-indicaties. Zij zijn tevens veilig om te combineren met andere medicatie. Bovendien maken zij een dier niet suf.

Hoe geef je het?

Bach vuurwerkremedie HappyDogzJe geeft je dier 4x per dag 4 druppels van de remedie op een klein stukje brood of op wat lekkers. Dat doe je het liefste als eerste van de dag, als laatste van de dag en 2x er tussenin.
Geef de druppels liever niet in een bak voer, want de opname ervan gaat het beste via de slijmvliezen van de mond.
De flesjes hebben een glazen pipetje om de druppels te doseren. Druppel uit veiligheidsoverwegingen niet met het glazen pipetje direct in de mond van je dier.

Wanneer geef ik het?

Is je hond gewoon gespannen rondom de vuurwerkdagen, start dan half december met een flesje. Je hebt dan voldoende tot en met de eerste week van januari. Daarna zal het ergste vuurwerk afsteken voorbij zijn. 
Is je hond in november al erg van slag bij elke knal? Start dan op dat moment en ga door met een volgend flesje tot begin januari.

Let op: als het nodig is je kun de dosering tot 6x per dag opvoeren. Doe dat ook op oudjaarsdag. O.a. één keer extra net voor het vuurwerk start.

Een flesje is voldoende voor 3 weken. Omdat het op waterbasis is aangemaakt is het ook maar 3 weken houdbaar na aanmaken. Als het nodig is kan ik het wat langer houdbaar maken met een natuurlijke toevoeging (geen alcohol).

Werkt het ook echt? Enkele gebruikerservaringen:

Labrador 2 jr
Onze hond was vorig jaar heel angstig voor vuurwerk en blafte veel.
Half december zijn we met de Vuurwerkremedie gestart. Daarna was ze – in ieder geval in huis – veel relaxter. Als het series knallen waren bleef ze rustig liggen. Bij een losse knal blafte ze soms wel even.
Wij waren met oud & nieuw zelf in een vuurwerk luw vakantiepark. Het vuurwerk in de verte was toen geen probleem.

2 Hollandse Smousjes, 7 & 9 jr.
Al na 2 dagen merkte ik verschil. Ze nemen de druppels heel makkelijk in op een koekje of met een likje leverworst.
De angst is uiteraard niet geheel weg, maar ze reageren niet op iedere knal in de verte. Voorheen wilden ze allebei bij het minste vuurwerkgeluidje al op schoot. Maar dat hoeft niet meer. In huis zijn ze echt minder bang. Buiten reageren ze wel wat meer, maar ook niet met paniek. Alleen wat onrust.
Dat is al een enorme verbetering met hoe het was.

Dwergteckel 3 jr
Het jaar ervoor zat mijn teckel op oudjaarsdag alleen nog maar onder de bank of in de kast. Toen wilde ze op oudjaarsavond de kast helemaal niet meer uit. Dit jaar dook ze in de laatste week van december al onder de bank en wilde niet meer naar buiten.
Wij zijn toen erg laat – pas 3 dagen voor de jaarwisseling – begonnen met de druppels. Maar op oudjaarsdag en -nacht bleef ze nu relaxt in haar mandje liggen slapen toen het knalde. Ze wilde absoluut níet naar buiten, maar binnen ging het zovéél beter! Ze was gewoon ontspannen!

Spaanse Herdermix 5jr
We hadden direct de eerste dagen het idee dat ze relaxter was. Zelfs mijn moeder viel het op.
Later, toen er meer geknald werd, was ze wel weer angstiger. Ik vond het wel opvallend dat ze steeds meer geneigd was steun bij ons te zoeken in plaats van te vluchten. Lastig te zeggen of dat anders geweest zou zijn zonder druppels. Op het hoogtepunt (of dieptepunt?) ging het eigenlijk best goed, zolang we lekker bij elkaar bleven lag ze rustig aan onze voeten.
De poes was intussen onder het fornuis gekropen, die gaat volgend jaar ook aan de Vuurwerkremedie.

Jack Russell Terriër 7jr.
In voorgaande jaren was onze hond panisch voor vuurwerk. Daarom heeft hij afgelopen jaar vanaf half december de Vuurwerkremedie gekregen. Thuis ging het merkbaar beter. Met oud & nieuw zijn wij naar een vuurwerk luw gebied gegaan. Maar in de verte was er natuurlijk nog duidelijk vuurwerk te horen. Onze hond was nu zo rustig, die sliep gewoon door het vuurwerk heen! 

Shih Tzu, 3 jaar
Van pup af aan is mijn hond al heel erg angstig voor harde geluiden. We hebben daar training voor gedaan, ook speciaal voor vuurwerk, maar niks hielp. In december zag ik ergens iets staan over de vuurwerkremedie, die ik toen besteld heb.
En wat zijn we blij! (Zelfs mijn man, die eerst nog zei “dat werkt toch niet”). Ze heeft het in aanloop naar oud en nieuw super gedaan, normaal slaap ik op de bank omdat ze verschrikkelijk blaft en jankt door het vuurwerk dat afgestoken wordt (dat is de week voor oud en nieuw al verschrikkelijk hier). Nu heb ik gewoon in mijn bed kunnen slapen. Heel af en toe hoorde ik haar, maar ze werd dan snel weer rustig. Ook buiten ging het veel beter, ze nam de tijd om haar behoefte te doen en alleen als we weer richting huis liepen ging ze wat sneller lopen.
Wij weten dat we volgend jaar weer op tijd een flesje moeten bestellen, want dit was super fijn, een hond die minder stress heeft!

Wat kost het?

Een flesje Vuurwerkremedie kost € 12,- (incl. BTW) 
Wanneer het opgestuurd moet worden zijn de verzendkosten € 10,- 
speciale actie, december 2022 verzendkosten € 8,-
De inhoud is voldoende voor ruim 3 weken. 

Deel dit artikel