Je bekijkt nu Bach Rescue

Bach Rescue

Bach Rescue, wat is het?

Bach Rescue Remedie stock bottleDe Rescue  Remedy is een – door dr. Bach – samengestelde standaard remedie die een hond kalmeert bij hoge schrik, hoge angst en hoge spanning. Denk b.v. aan een bezoek aan de dierenarts of een ongeval. De betere drogist verkoopt stock bottles van de Bach Rescue Remedy. Een stock bottle is een basisflesje van een remedie (met de Bach handtekening op het etiket) op een basis van alcohol.

De Bach Bloesem Remedies voor dieren zijn exact gelijk aan die voor mensen. Toch zie je in de drogist of dierenwinkel ook een versie voor dieren in iets andere verpakking en met een andere basisvloeistof. Namelijk als spray of op basis van glycerine (ipv alcohol). Een spray is vaak spannend voor dieren. De glycerine smaakt minder prettig. Kies dus gewoon voor de druppels op alcoholbasis. Als je een gebuikersflesje aanmaakt van de Rescue op basis van water dan is het alcoholpercentage zo laag dat het geen probleem is voor de hond.

Hoe maak je een Bach Rescue gebruikersflesje aan?

Neem een leeg 30 ml pipetflesje. Maak die goed schoon en vul die met bronwater of (afgekoeld) gekookt water. Voeg er 4 druppels Rescue uit de stockbottle aan toe. Het flesje dat je dan hebt ga je gebruiken om aan je hond te geven. Omdat het op basis van water is aangemaakt is het slechts 3 à 4 weken houdbaar. Dus schrijf er even een datum op.

Gebruik en dosering

De Bach Rescue Remedy geef je wanneer dat nodig is, bij hoge schrik, angst of stress. Dus bijvoorbeeld voordat je naar de dierenarts gaat én direct erna als je thuis komt. Of als je hond een heftige aanvaring heeft gehad met een andere hond op straat en daarvan is geschrokken, dan geef je het bij thuiskomst. (En neem het zelf ook, als je geschrokken bent).
Je geeft 4 druppels per keer. Maximaal 6 keer per dag. Het maakt in de dosering niet uit hoe groot of klein een hond is. De emotie is immers hetzelfde.

Tot slot, verschil Rescue en andere remedies

De Bach Rescue Remedy gebruik je op het moment van schrik, angst of spanning om te kalmeren. Het werkt ook alleen op dat moment. Je voorkomt ermee dat je hond flink uit balans raakt door de ervaring.
De overige remedies zijn er juist om meer evenwicht te brengen in emoties of gemoedstoestanden van je hond als die uit balans zijn geraakt. Er zijn 38 remedies, ieder voor een specifieke emotie, gemoedstoestand of persoonlijkheid. 

Lees meer over de Bach Bloesem Remedies in het algemeen

Deel dit artikel