HappyDogz; dé hondenschool in 't Gooi voor speurtraining en inburgering van buitenlandse honden

Wie ben ik?

Veronique de JongIk ben Veronique de Jong; gediplomeerd kynologisch instructeur en ook enthousiaste hondenliefhebber. Ik heb met mijn eigen hond gemerkt dat een cursus of training volgen erg leuk kan zijn, zowel voor jezelf als je hond. Als dat op een positieve manier gebeurt, dan versterkt het de band met je hond en hou je er een tevreden en prettige huishond aan over. Bij de trainingen die ik geef zijn dat belangrijke uitgangspunten.

Van liefde voor honden naar instructeur

Veronique de Jong & JippieAl sinds mijn jeugd ben ik gek op honden. Ik wandelde en speelde met honden, paste op en maakte zelfs een serie tv-programma’s over honden.  

Mijn hond Jippie
Op dit moment heb ik een 17-jarige Jack Russelmix Jippie. Het is een herplaatser die ik als 1-jarige heb geadopteerd. Daar heb ik het mee getroffen. Niet alleen omdat ze zo lekker oud wordt, maar het bleek een allround hondje te zijn dat bijna alles wat we samen ondernemen leuk vindt. Daardoor heb ik kennis gemaakt met veel verschillende hondendisciplines; o.a. gehoorzaamheid, behendigheid, flyball en speuren. 

Instructeurservaring
Nog enthousiaster geworden door het trainen van mijn eigen hond heb ik een opleiding gevolgd tot kynologisch instructeur en heb ik een periode gehoorzaamheid en behendigheid gegeven bij een kynologenclub. Omdat ik de groepen daar te groot vond en liever meer maatwerk gaf in mijn lessen ben ik in 2009 gestart met HappyDogz.

Jarenlang gaf ik bij HappyDogz puppycursus en opvoedingscursussen, zowel in groepsverband als privéles. Uiteindelijk werkte ik het liefste 1-op-1 met herplaatsers. In mijn ogen vragen die soms nét wat andere aandacht dan de honden die vanaf pup bij één eigenaar zijn geweest. 

Waarom specialiseren in buitenlandse herplaatsers en speurtrainingen?

 

Herplaatsers
In mijn cursussen voor (toen ook al vaak buitenlandse) herplaatsers merkte ik dat je door precies dát te bieden wat de combinatie nodig heeft soms de wereld van verschil kunt maken. Waardoor ik de week erop veel blijere honden en blijere baasjes terug zag. Geweldig!
Op dit moment komen er veel buitenlandse (ex-zwerf)honden naar Nederland en veel daarvan met een ‘rugzakje’. Ik vind het mooi om die combinaties ook een stapje op weg te helpen naar een fijne band en een prettige huishond.

Speuren
Nadat ik begon met speuren heeft het me nooit meer losgelaten. Aanvankelijk trainde ik bij Henk Bouman van het Speurhonden Training Center. Daarnaast heb ik een aantal thema trainingen gevolgd bij Cor Oldenburg van Speurhonden Instructie School. De afgelopen jaren trainen we trouw bij Speurinstructeur Annemarie Siekman. Deze speurmethode wordt ook wel praktijkspeuren genoemd. Alle soorten hondensport gingen mijn hond Jippie na een poosje vervelen. Maar dit praktijkspeuren doen we nu al ruim 12 jaar. En we doen mijn 17-jarige Jippie geen groter plezier dan met een spoortje lopen!
Ik vind het ontzettend leuk om ook andere honden en hun baasjes met deze discipline te kunnen laten kennismaken. 

Sluit Menu